• Katrin

3 alternatieven voor Mailchimp | De beste e-mailmarketing

Bijgewerkt: jun 2

Met e-mail marketing voor nieuwsbrieven en andere e-mails is het makkelijker dan ooit om contact te houden met je klanten. Je importeert je contacten, maakt een template voor je e-mail en stuurt in een enkele klik een e-mail met een professionele lay-out naar je klantenbestand.


Mailchimp is zonder twijfel één van de populairste mailingprogramma’s om nieuwsbrieven en meer te versturen. Het nadeel van Mailchimp is echter het beperkt aantal contacten voor de gratis Mailchimp versie. Vanaf meer dan 2000 contacten stap je in een betalend plan, en dan kunnen de kosten voor Mailchimp al snel hoog oplopen. Voor startende ondernemers kan het programma ook wat teveel functies aanbieden, zodat je al snel het overzicht verliest.


Ontdek daarom 3 alternatieven voor Mailchimp voor efficiënte en goedkope e-mailmarketing.


Flodesk


Is Flodesk geschikt voor jou?

Het minimalistische en cleane design van deze e-mailmarketing software maakt het opstellen van je emails ontzettend eenvoudig. In slechts enkele kliks start je met het personaliseren van je nieuwsbrieven en andere e-mails. Kies uit gratis templates om je e-mails vorm te geven, zoals welkom e-mails, promotie e-mails of nieuwsbrieven met inspiratie. Flodesk maakt verder het verschil met leuke quotes wanneer de pagina laadt, zoals ““Did you meditate today?”.


Hoe werkt Flodesk?

Flodesk is uiterst gebruiksvriendelijk. Je voegt je logo en merknaam toe aan je Flodesk dashboard. Dan design je je welkom e-mail aan de hand van de gratis templates. Voeg in de volgende stap een inschrijvingsformulier toe en zet alles op in een workflow, zodat je e-mails automatisch verstuurd worden.


Wat zijn de kosten van Flodesk?

Het grootste voordeel van Flodesk is ongetwijfeld de eenvoudige pricing. Er is slechts één plan aan $38 per maand. Dat is meteen het grote verschil met Mailchimp: je kan een onbeperkt aantal contacten bereiken, zonder extra kosten. Als je inschrijft via deze Flodesk promotie link, krijg je 50% korting en betaal je slechts $19 per maand. Als je voor een jaarabonnement kiest, krijg je bovendien de eerste maand gratis.


GROOTSTE VOORDEEL VAN FLODESK: de minimalistische gratis designs en de pricing met 50% promotie


Klik hier om met Flodesk aan de slag te gaan


ConvertKit


Is ConvertKit geschikt voor jou?

Het e-mail marketing platform ConvertKit zet niet alleen erg in op het creëren van e-mails, maar ook op het gebruiken van landingspagina’s en invulformulieren. Ze begeleiden je zo vanaf je eerste stappen als ondernemer, namelijk met het verzamelen van contactgegevens. Je gebruikt die gegevens nadien om een gerichte e-campagne op te stellen.


Hoe werkt ConvertKit?

Maak eenvoudig een account aan bij ConvertKit en start meteen met het maken van je eerste campagne. Het dashboard van ConvertKit toont meteen het belang van landingspagina’s en formulieren voor deze e-mail marketing software. Hiervoor werd dan ook een apart tabje gemaakt. Verder kies je uit Broadcasts of eenmalige e-mails voor je contacten, Automations of automatische e-mails en Sequences of e-mails in een bepaalde volgorde.


Wat zijn de kosten van ConvertKit?

Je hebt ConvertKit een gratis plan om je eerste contactenlijst op te stellen en te contacteren met Broadcoast of eenmalige e-mails. Als je meer contacten hebt of ook automatische e-mails wilt sturen, start je met een betalend plan.

  • gratis: tot 100 contacten, ongelimiteerde invulformulieren en Broadcast e-mails

  • $29 per maand: tot 1000 contacten, ongelimiteerde invulformulieren en e-mails

  • $49 per maand: 1000 - 3000 contacten, ongelimiteerde invulformulieren en e-mails

  • $79 per maand: 3000 - 5000 contacten , ongelimiteerde invulformulieren en e-mails

GROOTSTE VOORDEEL VAN CONVERTKIT: de nadruk op landingspagina’s en formulieren

Klik hier om met ConvertKit aan de slag te gaan
MailerLite


Is MailerLite geschikt voor jou?

In mijn ervaring is MailerLite vooral geschikt voor beginnende ondernemers die snel en efficiënt hun eerste campagnes willen opstarten. Voor minder dan 1000 contacten is MailerLite immers gratis en kan je tot 12.000 mails per maand versturen. Je kan zo focussen op je “kleine” contactenlijst maar toch hoogstaande nieuwsbrieven creëren. Met enkele extra features zoals automation, A/B testing en de Subscriber Management tool optimaliseer je je e-mail campagnes.


Hoe werkt MailerLite?

Deze e-mail marketing software kenmerkt zich een rechttoe-rechtaanaanpak. Je stelt je account in en start meteen met het opstellen van je eerste e-mail. Voeg je adresgegevens en een onderwerp toe en je kan zo starten met het ontwerpen van je eerste e-mail. Deze eenvoudige interface lijkt zijn vruchten af te werpen, want MailerLite heeft een erg hoge klanttevredenheidsscore van 97%.


Wat zijn de kosten met MailerLite?

Bij de e-mail marketing software van MailerLite kies je uit 5 verschillende pricings:

  • gratis: tot 1000 contacten en 12.000 e-mails per maand

  • $10 per maand: tot 1000 contacten en ongelimiteerde e-mails

  • $15 per maand. 1001 - 2500 contacten en ongelimiteerde e-mails

  • $30 per maand: 2501 - 5000 contacten en ongelimiteerde e-mails

  • $50 per maand: 5001 - 10.000 contacten en ongelimiteerde e-mails

GROOTSTE VOORDEEL VAN MAILERLITE: de handige A/B testingKlik hier om met MailerLite aan de slag te gaan


Leer alles over SEO en copywriting met de nieuwsbrief...

Privacyverklaring - © 2020 by Katrin Goethals